تخفیف ویژه طراحی سایت
| سایت های فروشگاهی
جستجو

دیگر مقالات

وردپرس چیست؟

وردپرس چیست؟

وردپرس

شاید برای شما سوال باشد که سیستم مدیریت محتوای وردپرس چیست؟ WordPress چه کاربردی دارد و چرا بهتر است برای ساخت سایت از وردپرس استفاده کنیم. در این مقاله به طور کامل به این سوالات پاسخ خواهیم داد.

اکثر کسانی که قصد طراحی یک سایت را دارند و یا این‌که به‌تازگی وارد دنیای طراحی وب‌سایت شده‌اند و می‌خواهند این مهارت را یاد بگیرند، احتمالاً تا به‌ حال نام WordPress را شنیده‌اند. وردپرس دارای تعاریف بسیاری است اما به‌ صورت ساده وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا سایت ساز است که از طریق آن شما می‌توانید خیلی راحت با صرف هزینه‌ی بسیار پایین و همچنین در زمان کم صاحب وب‌سایت شخصی خود شوید.

خوشبختانه امروزه هیچ‌کس نیست که مزایای داشتن وب‌سایت برای ارتقا و یا راه‌اندازی کسب‌وکار خود نداند. اکثر ما می‌دانیم که برای گسترش کسب‌وکار خود یا با راه‌اندازی یک وب‌سایت می‌توانیم به درآمدی بالا، دست پیدا کنیم اما اغلب دچار این ترس هستیم که هزینه راه‌اندازی یک وب‌سایت تا چه حد می‌تواند گران و سنگین باشد که خوشبختانه با وجود سیستم مدیریت محتوایی همانند وردپرس این امر کاملاً شدنی و امکان‌پذیر است.

وردپرس چیست

برای راه‌­اندازی یک وب‌سایت سیستم‌­های مدیریت محتوای زیادی در دسترس هستند که برخی از آن­‌ها نسبت به بقیه برتری­‌هایی دارند، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا متشکل از قالب­‌ها و پوسته­‌های بسیار متنوع است که به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می­‌گیرد، شما با استفاده از این سیستم بدون داشتن مهارت در برنامه‌­نویسی می‌­توانید سایت خود را راه‌اندازی کنید.

دو روش برای ساخت سایت وجود دارد که شما به‌ دلخواه می­‌توانید از آن‌­ها استفاده کنید. روش اول سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) و روش دوم طراحی و برنامه­‌نویسی است.

سیستم مدیریت محتوا یا CMS

همان‌طور که قبل‌تر اشاره شد، سایت­‌ها برای مدیریت به دو نوع بخش‌­بندی می‌­شوند: یکی سایت­‌های استاتیک یا ایستا و دوم سایت‌های داینامیک یا پویا. سایت‌های استاتیک (ایستا) معمولا با زبا­ن‌های HTML, CSS ایجاد می‌شوند و هزینه کمتری نسبت به سایت‌های داینامیک (پویا) برای ساخت دارند.

برای راه‌اندازی وب‌سایت می‌توانید توسط نرم‌افزارهای مختلفی سایت خود را راه‌اندازی کنید. در علم طراحی و راه‌اندازی وب‌سایت برای پیاده‌سازی یک وب‌سایت باید کدهایی نوشته شود. به‌عنوان‌مثال در زبان HTML برای این‌که یک تصویر در یک صفحه وب قرار دهیم باید کد img src را در کدهای آن صفحه قرار می‌دادیم.

سایتی که با سیستم‌های مدیریت محتوا ایجاد می‌کنید در واقع همان سایت‌های داینامیک یا پویا هستند. اگر درزمینه‌ی طراحی سایت مبتدی هستید و قصد دارید یک وب‌سایت ایجاد کنید پیشنهاد می‌کنیم که از سیستم‌های مدیریت محتوا مثل WordPress استفاده کنید، چرا که طراحی و برنامه‌نویسی سایت بسیار وقت‌گیر و هزینه‌بر است.

سیستم مدیریت محتوا چیست

سیستم مدیریت محتوا یا همان Content Management System) CMS) یک سیستم نرم‌افزاری مدیریت محتوای تحت وب می‌باشد، که شما با استفاده از این سیستم نرم‌افزاری می‌توانید، محتوا سایتتان (متن، فیلم ، تصویر و هر چیز دیگری) را مدیریت کنید.

با استفاده از این CMS می‌توانید بدون دانش برنامه‌نویسی از صفر تا صد یک سایت را راه‌اندازی کنید، همچنین بدون نیاز به تغییر کدهای برنامه‌نویسی شده سایت، به سایتتان محتوا اضافه کنید و محتوا را به‌راحتی آب خوردن مدیریت کنید.

از ویژگی‌‌­های CMSها می‌­توان به ویرایش راحت و سریع مطالب، ویرایش قدرتمند صفحه‌های سایت، دسته‌بندی مطالب، صرفه‌جویی در زمان، پشتیبانی مطمئن و سفارشی‌سازی اشاره کرد. از سیستم‌های مدیریت محتوای محبوب می‌‌­توان به WordPress, Joomla, Drupal اشاره کرد.

مزایای استفاده از سیستم مدیریت محتوا

  1. هزینه پایین یکی از ویژگی‌های عالی سیستم‌های مدیریت محتوا است. مثلا سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس، جوملا، دروپال به‌صورت رایگان و اپن سورس (منبع باز) ارائه می‌شوند و تنها هزینه‌ی آن‌ها مربوط به افزونه‌ها یا پلاگین‌هایی است که برای اضافه شدن امکاناتی به سایت خود مجبور به خریداری آن‌ها هستید.
  2. راحتی استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا از دیگر مزایای آن است به‌طوری‌که شما بدون نیاز داشتن به مهارت کد نویسی به‌راحتی می‌توانید وب‌سایت خود را بروزرسانی کنید.
  3. سفارش سازی وب‌سایت از دیگر مزایای cmsها است که این قابلیت باعث می‌شود که حتی یک شخص بسیار مبتدی هم بتواند وب‌سایت خود را به‌دلخواه طراحی کند.
  4. صرفه‌جویی در هزینه و زمان به‌دلیل اینکه هزینه‌ای صرف برنامه‌نویسی و کد نویسی نمی‌شود.
  5. cmsها این امکان را به مدیران سایت خود می‌دهند که سطوح دسترسی کاربران را کنترل کنند و مدیریت محیط کاربری خود را به عهده داشته باشند.
  6. قابلیت انعطاف‌پذیری بسیار بالا

یکی از سیستم‌های مدیریت محتوایی که بسیار نزد کاربران محبوب است WordPress می‌باشد. این سیستم مدیریت محتوا تمرکز خود را بر روی بر روی استانداردهای وب و زیبایی‌های ظاهری وب‌سایت و توسعه و تکامل وب‌سایت گذاشته است. یکی از کاربردهای مهم این سیستم مدیریت محتوا (cms) را می‌توان ساخت و راه‌اندازی انواع سایت‌ها دانست.

قیمت سیستم‌های مدیریت محتوا

یکی از مشکل‌هایی در گذشته که باعث می‌شد افراد کمتری به سمت داشتن وب‌سایت‌های اینترنتی بروند، هزینه‌ی خیلی زیاد برای طراحی وب‌سایت بود. امروزه با در دسترس قرار گرفتن سیستم‌های مدیریت محتوا دیگر چنین مشکلی وجود ندارد. اکثر سیستم‌های مدیریت محتوا رایگان هستند و برای استفاده از آن‌ها نیاز به صرف هیچگونه هزینه‌ای نیست. سیستم مدیریت محتوا نرم‌افزارهای تحت وبی هستند که به کمک آن‌ها، شما قادر خواهید بود که محتوای سایت خود را مدیریت، به‌روزرسانی و بازیابی کنید.

شما با استفاده از سیستم مدیریت محتوا به‌راحتی می‌توانید سایت بسازید و با توجه به نیازتان و زمینه فعالیت سایت‌تان ویژگی‌ها و امکانات مختلفی را در کم‌ترین زمان و با صرف کم‌ترین هزینه اضافه کنید و در واقع یکی از مزایای بسیار مهم سیستم‌های تولید محتوا قابلیت انعطاف‌پذیری آن‌ها با توجه به نیاز مخاطب است.

در CMSها اطلاعات از یک دیتابیس خوانده‌ شده و با اجرای کدها و تجزیه تحلیل اطلاعات طی چند صدم ثانیه، این اطلاعات در معرض دید بازدیدکننده قرار داده خواهد شد.

با وردپرس چه سایت‌هایی می‌توانیم راه‌اندازی کنیم؟

با کمک وردپرس می‌توان انواع سایت‌های مختلف را راه‌اندازی کرد که در زیر به مواردی از آن اشاره می‌کنیم.

  1. وبسایت شخصی
  2. فروشگاه اینترنتی
  3. سایت آموزشی
  4. بلاگ
  5. وبسایت کاریابی
  6. وبسایت معرفی کسب‌وکار شما (خدماتی)
  7. سفارش پروژه و نمایش نمونه‌کارها
  8. نمایش رزومه
  9. سایت پادکست
  10. سایت خبری
  11. سایت شرکتی و بیزنسی
  12. سایت ویدیو آنلاین
  13. سایت موسیقی آنلاین
  14. انجمن و فروم‌های تخصصی

تاریخچه وردپرس

وردپرس در 27 می سال 2003 توسط مت مولنوگ عرضه شد. این نرم‌افزار در ابتدا به‌طور گسترده از سمت وبلاگ نویسان مورد استقبال قرار گرفت. بعد از گذشت مدتی این پروژه توسعه داده شد و به‌صورت یک برنامه منبع باز و رایگان در اختیار همه قرار گرفت و همان‌طور که قبل‌تر توضیح دادیم WordPress با یک جامعه فعال به‌صورت کاملا خودجوش و فریلنسر برای توسعه وردپرس تلاش می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *